ikbeleefgorinchem.nl

 

THEATER / FILM


 

Kader_Roxy.jpg

Even naar de Roxy

Vue-bioscoop

 

Hét filmtheater van Gorinchem is de Vue-bioscoop aan de Appeldijk, ook wel bekend als 'de Roxy'. Hier vind je altijd de nieuwste films, ook in 3D. Hou de maandagavondspecial in de gaten. Kijk op de site voor het actuele filmprogramma!

 

-> Lees verder bij vuecinemas.nl 

Kader_Filmhuis_Pand.png

Liefde in Tunesië

Filmhuis - Hedi

17 oktober

 

Hedi is een Tunesische jongeman die weinig geeft om zijn omgeving en alles over zich heen laat gaan. Zijn moeder die zijn huwelijk regelt, zijn baas, zijn broer en iedereen zegt hem wat hij moet doen. Het is niet dat hij er niks om geeft maar hij geeft er de voorkeur aan om af te wachten. Op een dag ontmoet hij Rim, een animatrice in een hotel. Hij raakt geintrigeerd door haar onachtzaamheid en vrijheid en begint een passionele liefdesrelatie met haar.

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5, Gorinchem
20.15

-> Lees verder 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kader_Peeriscoop.png

Oude vrouw en de dood

Theatergroep De Gemeenschap - Romp

17 oktober

 

Oud zijn. In een bed liggen. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen. Dit alles overkomt een vrouw , belichaamd door Karina Holla. Ze is tot bijna niets meer in staat, maar hartstochtelijk praten over haar leven, dat kan ze nog wel. En dat doet ze. Aan haar bed zit, zwijgend, een man, gespeeld door Gerardjan Rijnders. Hij luistert. Of niet?

Theater Peeriscoop, Boerenstraat 11B, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 

Kader_Theater_Pand.png

Neem je broer mee

Pieter Verelst - Mijn broer en ik

20 oktober

 

Geen kwaad woord over mijn broer. Laten we dat afspreken. Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Na tien jaar ben ik opgetogen en blijmoedig. Omdat ik hoop dat we na 10 jaar verwarring en miscommunicatie, alles van de baan kunnen schuiven en ik mijn vergenoegend akkefietje met mijn broer in een ander daglicht kan plaatsen. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broer zijn luguber aanzicht, zou ik hem toch graag hartelijk in de bloemetjes willen zetten.

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 
 

Kader_Theater_Pand.png

Wie is hij?

Stefano Keizers - Erg Heel

21 oktober

 

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan?

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 

Kader_Peeriscoop.png

Twee voorstellingen

Laura van Dolron - Wij

24 oktober

 

Laura van Dolron vraagt af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? Over nee-stemmers en ja-knikkers, over Kant en je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons, over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter... Twee voorstellingen!

Theater Peeriscoop, Boerenstraat 11B, Gorinchem
14.30 en 20.30

-> Lees verder 
 

Kader_Theater_Pand.png

Geen weg meer terug

Benjamin v/d Velden - Ik Ben

27 oktober

 

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. "Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd", schreef Haarlems Dagblad. Nu Benjamin had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug.

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 

Kader_Theater_Pand.png

Sympathieke Tukker

Thijs Kemperink - Bonje!

28 oktober

 

In zijn nieuwe programma gaat deze Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het 'Bonje!'? Deze sympathieke Tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen.

Theater 't Pand, Korenbeurs 3-5, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 
 

Kader_Nieuwe_Doelen.png

Vanaf 8 jaar

Klein Toneel - De Tantes

29 oktober

 

Joris woont helemaal alleen in het gesloten visrestaurant van zijn moeder. Zijn ouders zijn er niet meer. Hij doet wat hij wil, ruimt nooit wat op, eet alleen maar drop en kauwgom en ligt de hele dag in bed. Tot op een dag zijn drie tantes het restaurant binnenstormen... De Tantes is een komedie voor iedereen vanaf 8 jaar, vol met vermommingen en gemene streken en waarin flink met deuren en eten wordt gesmeten!

De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64, Gorinchem
15.00

-> Lees verder