ikbeleefgorinchem.nl

 

MUZIEK


 

Kader_Nieuwe_Doelen.png

Baslijnen en akkoorden

Harald Koll - Acoustic Heart Café

19 oktober

 

Harald Koll bespeelt 6,12 & 15 snarige akoestische gitaren. Hij speelt eigen werk, en bewerkingen, van Bach en de Beatles tot Queen. Fingerstyle gitaar kenmerkt zich door het samenvoegen van baslijnen, akkoorden, melodie en soms percussie tot één gitaarpartij. Zijn voorbeelden hierin zijn o.a. Harry Sacksioni en Tommy Emmanuel. Door de jaren heen heeft Harald in binnen en buitenland opgetreden, van kleine huisconcerten tot optredens op festivals, en beurzen, en van vestzaktheater tot Paradiso.

De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 

Kader_Peeriscoop.png

Twee verschillende dames

Esmay Usmany en Anke Timmer - Dromers

22 oktober

 

Esmay Usmany en Anke Timmer ontmoetten elkaar op het conservatorium. Dat er tussen deze twee vriendschap zou ontstaan, lag niet meteen voor de hand. Waar de één door het leven fladderde, nam de ander liever een weloverwogen besluit. Maar wat nou als blijkt dat juist hun verschillen de muziek maakt? Zelfs als het niet voor de hand ligt, maakt muziek vrienden voor het leven. Jos Otters, getalenteerd bassist en muzikant in hart en nieren, begeleidt én verbindt de dames als geen ander tijdens deze voorstelling.

Theater Peeriscoop, Boerenstraat 11B, Gorinchem
16.00

-> Lees verder 
 

Kader_Nieuwe_Doelen.png

Dansen en sjansen

30 Plus Disco

28 oktober

 

Dansen, ontmoeten, gezelligheid. In een compleet ongedwongen sfeer kun je dansen, praten, sjansen en natuurlijk van de geweldige disco en top 40-hits genieten. We hebben elke keer een echte top-DJ die voor jou de beste platen draait. Alle muziekstijlen zullen te horen zijn. Het thema van deze editie is : 70s 80s & 90s!

De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64, Gorinchem
20.30

-> Lees verder 

Kader_Jazz_hall_72.jpg

English Trad

Herringtown Jazzband

29 oktober

 

Met een topbezetting van jonge en wat oudere musici zijn zij een van de beste ‘English Trad’ bands in Nederland! In hun sound zijn de invloeden van Kenny Ball, Chris Barber en Max Collie duidelijk waarneembaar. Hun therapeutische lijfspreuk 'Voelt u zich vervelend, akelig of down, kom dan snel naar de Herringtown' laat niets te wensen over.

Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, Gorinchem
11.30

-> Lees verder 
 

Kader_Peeriscoop.png

Van Marieke tot Amsterdam

Abspoel & Bischoff - Leven met Brel

29 oktober

 

Michael Abspoel, bekend als dé stem van 'Man bijt hond', brengt een hommage aan Jacques Brel. Geen programma over Brel, maar over de invloed op zijn eigen leven aan de hand van herkenbare persoonlijke verhalen en anekdotes. 'Ne me quitte pas', 'Marieke', 'Amsterdam', 'Mijn vlakke land' en vele andere Brel-hits worden begeleid door de bekende pianist Marc Bischoff.

Theater Peeriscoop, Boerenstraat 11B, Gorinchem
16.00

-> Lees verder 

Kader_Peeriscoop.png

Multiculti

Rajae Ism - Thuis, ontheemd

31 oktober

 

Als zangeres timmert Rajae al heel wat jaren aan de weg. Dit jaar presenteert zij haar eerste muziektheatervoorstelling: Thuis, Ontheemd. Het gaat over de uitdagingen die zij op haar weg is tegengekomen, het leven tussen twee religies en culturen en het maatschappelijk debat over identiteit. Hunor en zelfspot gaat zij daarbij niet uit de weg en muziek blijft de rode draad. Deze heerlijke multiculti-voorstelling zet je aan het denken en brengt een glimlach op je gezicht.

Theater Peeriscoop, Boerenstraat 11B, Gorinchem
20.30

-> Lees verder