ikbeleefgorinchem.nl

Theater ’t Pand

Theater ’t Pand verzorgt gemiddeld zo’n 60 voorstellingen per seizoen, meestal in het weekend. Door de zeer goede contacten die Theater ’t Pand met zowel de impresariaten alsmede de artiesten heeft lukt het ieder jaar weer een programma te bieden dat een zo groot mogelijke doorsnee is van het kleinkunstaanbod van dit moment.

 

Korenbeurs

Theater ’t Pand is gevestigd in een monumentaal pand aan de Korenbeurs in Gorinchem. In 1990 begonnen Ferdinand en Gemma Biesheuvel hun droom om een eigen theater op te zetten. Met een enorme inzet en de hulp van familie, vrienden en kennissen werd van het oude pand aan de Korenbeurs een fantastisch vestzaktheater gemaakt.

 

Podium

In de loop der jaren is Theater ’t Pand uitgegroeid tot een bekend podium, waar aanstormend theatertalent zijn of haar eerste stappen op de planken zet. Plien & Bianca, Ernesto & Marcelino, Niet Schieten, Schudden, Richard Groenendijk, Arie & Silvester, Mark van de Veerdonk, Onno Innemee, Jaap Mulder, Eric van Sauers, Rob Urgert… zij en veel anderen traden op in ‘t Pand met hun eerste voorstelling. Om er daarna nog vaak terug te komen met hun try-outs en te genieten van de unieke sfeer.

 

Potsierlijk en oergezellig

De georganiseerde rommeligheid, de potsierlijke, maar oergezellige foyer met zijn vreemde prullen en de knusse zaal zijn beroemd. De ‘nazit’ in de foyer van ‘t Pand is bijna berucht. Maar al te vaak gaan de artiesten daar spontaan met het publiek aan de slag tot in de kleine uurtjes. Het Pandpubliek mag gerekend worden tot het beste en leukste theaterpubliek van Nederland !

 

Tot in de puntjes

Achter de bric-à-brac sfeer van ‘t Pand schuilt een goed georganiseerde theatermachine. Pandjesbaas Ferdinand Biesheuvel en een groot aantal vrijwilligers houden het theater uiterst professioneel draaiend. Dat moet ook wel, gezien het grote aantal voorstellingen dat in ‘t Pand wordt gegeven. Daarnaast zijn ook de technische voorzieningen zoals de licht- en geluidsset in ‘t Pand up-to-date. Theater ‘t Pand staat dus ook voor ‘tot in de puntjes geregeld’.

 

-> www.theaterpand.nl