ikbeleefgorinchem.nl

Regionaal Archief Gorinchem

Het Regionaal Archief Gorinchem beheert de archieven van de gemeenten Gorinchem, Giessenlanden en Lingewaal en het voormalige Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. De archieven kunt u gratis raadplegen voor historisch onderzoek. Daarnaast houdt het Archief regelmatig tentoonstellingen over geschiedenis van stad en streek. U vindt het Archief van het stadhuis van Gorinchem.

 

Vijf kilometer

Het Regionaal Archief Gorinchem bewaart ongeveer vijf strekkende kilometer archief, daterend van 1284 tot nu. Naast de gemeente- en waterschapsarchieven zijn er ook archieven van verenigingen, kerkgenootschappen, personen, een uitgebreide verzameling kranten, foto's, films, geluidsopnamen en nog veel meer. Ook kunt u de omvangrijke bibliotheek van het archief raadplegen en heeft het archief op zijn site veel historische gegevens online beschikbaar gemaakt. Het raadplegen van de archieven en collecties is kosteloos.

 

Voorouders

Bent u op zoek naar uw voorouders dan kunt u bij ons terecht voor de juiste bronnen. Alle doop-, trouw- en begraafboeken, de akten van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters staan in de studiezaal, deels op microfiches. Verdere bronnen voor genealogisch onderzoek zijn de kerk-, weeskamer-, rechterlijke, en notariële archieven.

 

Vrijwilligers

Sinds enkele jaren werkt het Regionaal Archief Gorinchem met een enthousiast en snel groeiend team van vrijwilligers. Ze zijn onmisbaar voor de indicering van archieven en collecties maar ook voor het proces van automatisering en digitalisering. Ook meedoen? Neem contact op met het Archief!

 

 

->  www.regionaalarchiefgorinchem.nl