ikbeleefgorinchem.nl

De Cultuurfabriek

 

De Cultuurfabriek Gorinchem is een collectief van dertien docenten beeldende Kunst. De Cultuurfabriek Gorinchem biedt u tal van cursussen om uw beeldend talent een nieuwe impuls te geven. Kom eens langs voor een proefles! Bij ons kunt u uw gedrevenheid en passie om ‘beeldend iets te doen’ samen met anderen beleven! Iedere week opnieuw. Al meer dan 300 gemotiveerde cursisten werken aan hun beeldend talent bij De Cultuurfabriek Gorinchem.

De docenten
Iedere docent van de Cultuurfabriek Gorinchem is specialist in een eigen beeldende discipline. Onderling versterken de dertien beeldende technieken – die zij doceren – elkaar. En gezamelijk dekken zij het hele brede veld van de Beeldende Kunst: vanaf tekenen, schilderen, plastische vormgeving, beeldhouwen, textiele technieken, fotografie, filosofie, kunstgeschiedenis tot en met schrijven. Docenten delen de kosten van het gezamenlijke ateliergebruik en zijn in staat hun cursus in de kunstcursistenmarkt te presenteren, tegen een aantrekkelijke prijs. Het complete palet aan kunstcursussen is uniek in de regio Gorinchem.

De cursisten
Iedereen wordt geboren met een creatief, beeldend talent. De behoefte om dat talent te ontwikkelen is bij iedereen zijn leven lang latent aanwezig. Heel veel peuters vinden het fijn om te tekenen of kleipoppetjes te maken. Misschien herinnert u zich nog, met hoeveel plezier u vroeger boetseerde op school. U was gedreven. Met passie, met alles wat u had, gooide u zich in dat creatieve schooluur. Maar een Vincent van Gogh, of een Rodin bent u niet geworden. U weet niet of er een kunstenaar in u verloren is gegaan. Bent u nu een jaar op 40? Misschien de 60 al gepasseerd? Musea bezoeken doet u regelmatig en uw belangstelling voor kunst is er nog steeds? Hunkert u niet naar uw gedrevenheid en het plezier dat u vroeger als peuter in het creatieve uur op school beleefde?

De stichting
De Cultuurfabriek Gorinchem is een stichting, waarin een collectief van dertien docenten Beeldende Kunst participeert. Zij stellen zich ten doel: Het bevorderen, stimuleren en ontwikkelen van het creatieve beeldende talent van inwoners van 4 tot en met 84 jaar van Gorinchem en omstreken. De formule komt optimaal uit de verf ‘onder één dak’ in een recreatieve winkelomgeving. De cursistenstroom van de Cultuurfabriek veroorzaakt zuigkracht. De aktiviteiten die de Cultuurfabriek ontplooit, zoals de organisatie van exposities en kunstmanifestaties trekken weer de aandacht van het publiek.

 

-> www.cultuurfabriekgorinchem.nl